VISUEEL MANAGEMENT

VISUEEL MANAGEMENT

Visueel Management is een type management dat gebaseerd is op zicht. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van visuele communicatietechnieken om informatie door te geven, zoals het weergeven van KPI’s en het wel of niet behalen van doelstellingen door de operators. Het is een veldbeheersysteem, dat wil zeggen een systeem dat zo dicht mogelijk bij de operatoren staat en dat de verschillende informatie visueel wordt gepresenteerd. Informatie kan visueel worden weergeven door het gebruik van verschillende kleuren, maar ook grafieken of pictogrammen. Informatie wordt over het algemeen overgebracht door middel van afbeeldingen, en niet door tekst. Het is een echte LEAN-managementtool: het presenteert teammanagementtabellen om de prestaties van een team in één oogopslag te overzien. Visuele communicatie is van belang omdat de mens 83% van de informatie via het zicht registreert. SESA Systems biedt een compleet assortiment om Visueel Management toe te kunnen passen in uw bedrijf.

Het whiteboard, een ideale manier om de visuele indicatoren aan iedereen te laten zien

Het whiteboard is een eenvoudige en effectieve manier om informatie weer te geven en te verspreiden door het bedrijf. Wat uw behoeften en beschikbare ruimte ook zijn, er is een bord die voldoet aan uw wensen. Omdat elk bedrijf anders is heeft SESA Systems een volledig assortiment gecreëerd dat in alle behoeften kan voorzien. Personeelsmanagementborden, bijvoorbeeld, maken het mogelijk om operatoren op te delen in verschillende teams of de aanwezigheid te noteren. Flipcharts, of flip-overs kunnen worden gebruikt om op te schrijven ter ondersteuning van vergaderingen, brainstormsessies, presentaties of trainingen. Whiteboards bieden u de ruimte voor het gebruik van magnetische accessoires, zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van magnetische pictogrammen. Eventueel kan de informatie aangevuld worden met behulp van uitwisbare stiften. Afhankelijk van de gewenste grootte en de beschikbare ruimte zijn er enkele borden beschikbaar, of borden met zijpanelen voor aan de wand, of op een onderstel. Vitrine whiteboards met schuifdeurtjes of een openslaand deurtje bieden u de mogelijkheid informatie weer te geven dat niet al te vaak hoeft te worden verwisseld. Doordat de vitrines afsluitbaar zijn met een sleutel is de informatie ook direct beschermd. De informatiezuil is ideaal voor de inrichting van bijvoorbeeld een receptieruimte. Door de verschillende zijden, kunt u per zijde een thema kiezen om over te informeren. Met de modulaire panelen en scheidingswanden kunt u echte communicatieruimtes creëren binnen uw bedrijf. Deze ruimtes kunt u helemaal zelf ontwerpen en verder inrichten, bijvoorbeeld met cafetariatafels.

De PRODOC, de unieke en essentiële documentbeschermer sinds 1991.

Er is veel informatie dat moet worden gecommuniceerd binnen een bedrijf. Daarom heeft Sesa Systems een reeks eenvoudige maar effectieve documentbeschermers ontwikkeld om indicatoren, procedures en andere belangrijke documenten op te hangen en weer te geven. Dit communicatiemiddel is ontworpen voor en speciaal aangepast aan de verschillende behoeften van bedrijven in de industriële sector. De PRODOC is beschikbaar van formaat A0 tot A6 en in een groot aantal kleuren, zodat er eventueel kleuren kunnen worden toegekend aan documenten met verschillende thema’s. De PRODOCs zijn magnetisch of zelfklevend en bestaan ook met open voorkant, zodat er direct op het document geschreven kan worden, zonder het eerst uit de PRODOC te hoeven halen. De PRODOC is een veelzijdig product en de verschillende varianten passen bij alle situaties.