Onze geschiedenis

Ga verder met onze SESA SYSTEMS ACADEMY

Onze geschiedenis

 

Wie zijn wij ?

SESA SYSTEMS is in oktober 1990 door Jean Paul Lerailler opgericht, met als missie en doel: kwaliteit verhogen in de organisatie van de productie. Als voorloper in zijn vakgebied, ontwerpt hij innovatieve producten die het werk van operators grondig vernieuwen, zoals de eerste kwaliteitscontroleposten en PCmeubilair. Vervolgens ontwerpt hij het concept SESA SYSTEMS gericht op de middelen van LEAN Manufacturing met een origineel aluminium design. Deze vernieuwende producten worden internationaal erkend met 8 patenten en 240 gedeponeerde modellen.

SESA SYSTEMS, marktleider in LEAN Enterprise, levert haar producten wereldwijd aan alle leidende industriele groepen.
Ontdek het vernieuwende programma van Industrie 4.0 in 2018!

 

 

 

Belangrijke data

1990 Oprichting van SESA SYSTEMS, de producten worden op de productiesite in Frankrijk ontworpen en gefabriceerd. 2009 Ontwerp van APPROACH. 12 spellen/methoden: een nieuwe revolutionaire trainingsmethode waarbij alle medewerkers in de verbeterprocessen worden betrokken.
1991 - 1997 Ontwikkeling van innovatieve producten. Ontwerp van de productlijn QUALIPOST en de eerste Visual Management Presentatieborden ESPACE’INFO, MOD’INFO. Ontwerp van de MAINTPOST en NETPOST (TPM en 5S projecten). Ontwikkeling van speciale aluminium profielen. 2010 Ontwerp van de productlijn LEAN Manufacturing met 2300 producten.
1998 Bouw en ingebruikname van de nieuwe productiesite in Frankrijk en uitbreidingen daarvan in 2002 en 2007. 2012 Een nieuwe catalogus LEAN Office om de kantoororganisatie te vereenvoudigen.
1999-2003 Uitbreiding van het afzetgebied naar de internationale markt. De eerste filialen in Duitsland en België, distributeurs in Spanje en Portugal zijn een feit. Certificering ISO 9001. 2013 Een verdere internationale uitbreiding met nieuwe vestiging in Europa (waar onder de Nederlandse vestiging) en in Noord Amerika.
2003 De afdeling Research & Development krijgt de beschikking over krachtige tools, zoals 3D design. 2014 Ontwerp van de lijn LEANDYNAMIC. Nieuwe distributeurs in Italie en Tunesie.
2004 Ontwikkeling van het concept gericht op Continuous Improvement. 2015 Internationale uitstraling met een e-commerce website en een efficiënt logistiek platform. Nieuwe distributeurs in Polen en Marokko.
2004-2013 Een verdere uitbreiding van het producten gamma, jaarlijks met 150 nieuwe producten, een design gebaseerd op het gebruik van aluminium dat zich uitstrekt over het hele gamma en een ontwikkeling gericht op internationale standaarden. 2016 Opening van 2 filialen in Luxemburg en Duitsland. Integratie van barcodes voor een meer efficient verwerking. 11 operationele Academies.
2006 Ontwerp van SESA SYSTEMS PROGRESS gericht op Visual Management van het prestatieniveau van het productieproces. LEAN Manufacturing ontwikkelt zich parallel aan dit proces. 2017 Nieuwe Catalogus LEAN Enterprise en Industrie 4.0. Start van een filiaal in New York voor de Noord-Amerikaanse markt. Een nieuwe distributeur in Rusland.